Odaberite tjedan trudnoće i pratite razvoj bebe kao i promjene na vašem tijelu
Tražite ime za svoje dijete? Potražite u našoj bazi imena i njihova značenja
Prikupili smo po forumu najčešća pitanja vezana uz prve simptome trudnoće...
Oglasni prostor
Sponzorski članak

Važnost zdravog crijevnog mikrobioma u trudnoći

Važnost zdravog crijevnog mikrobioma u trudnoći
12. 02. 2021.

Riječ mikrobiom odnosi se na zajednicu svih mikroorganizama koji nas štite od vanjskih utjecaja izvan kože i unutar tijela. Od posebne je važnosti crijevni mikrobiom.

Tijekom poroda fetus hvata različite mikroorganizme i oni čine osnovu za djetetov imunološki sustav. Naravno, odnosi između različitih mikroorganizama u mikrobiomu moraju biti u ravnoteži.

Ako majka tijekom trudnoće i porođaja nema uravnotežen i dovoljno raznolik mikrobiom, nema optimalnog koncepta za razvoj djetetovog imunološkog sustava. Stanje mikrobioma utječe i na sastav majčinog mlijeka.

Ako želimo da naš mikrobiom djeluje u našu korist, važno je da sadrži velik broj raznolikih mikroorganizama te da budu u zdravoj ravnoteži.

Ravnotežu crijevnog mikrobioma najbolje podupire redovita konzumacija raznih svježih organskih namirnica, posebno voća i povrća, fermentirane hrane i kvalitetnih omega-3 masnih kiselina. Raznolikost i pravilna ravnoteža mikroorganizama u crijevnom mikrobiomu također se mogu relativno brzo obnoviti višestepenim fermentiranim pićem Multi EM ferment®, koje sadrži 31 soj različitih mikroorganizama koji oponašaju zdrav crijevni mikrobiom. Nekoliko mjeseci terapije osigurat će uravnotežen mikrobiom. Posebno tijekom trudnoće i dojenja, preporučuje se kontinuirana podrška s Multi EM ferment®.

Mikrobiom uzrokuje "imunološki otisak prsta" u fetusu tijekom trudnoće. Briga za uravnoteženi mikrobiom važna je tijekom trudnoće, a također i tijekom dojenja.


Eubioma

https://www.eubioma.hr/proizvodi/paket-bit-cu-majka.html

Eubioma, rešitve za zdravje in vitalnost d.o.o.

Pročitano: 214 puta

Ovaj članak je sponzorski i ne mora odražavati stavove ni razmišljanja uredništva
Oglasni prostor