Odaberite tjedan trudnoće i pratite razvoj bebe kao i promjene na vašem tijelu
Tražite ime za svoje dijete? Potražite u našoj bazi imena i njihova značenja
Prikupili smo po forumu najčešća pitanja vezana uz prve simptome trudnoće...
Oglasni prostor

Top10 igračke ovoga Božića

02. 12. 2008.
Prekopali smo forumom, postavili ankete, saslušali vaša mišljenja i na osnovu svega toga sastavili ovaj tekst, da vam barem malo olakšamo izbor u ovome šarenilu blagdanske ponude u trgovinama.

 
  1. TOP igračka Psić sveznalica – Fisher Price
  2. Guralice (FP ili Play scool)
  3. LEGO ,  slikovnice / knjige
  4. Šator / kućica
  5. autići i didaktične igračke
  6. Tomica i prijatelji
  7. Baby Anabel (interaktivne bebe)
  8. Memory / puzzle
  9. ROARY
  10. Plastelin i modlice

Ovogodišnja najčešća igračka pod borom očito će biti novi Fisher Priceov „Psić sveznalica“ koji - osim što je vrlo simpatičnog izgleda - uči djecu osnovne boje, dijelove tijela, brojalice i pjesmice, kiše i govori: „Zagrli me“. Redovna cijena mu je 250 kn u svim boljim dućanima i shopping centrima, no na akcijama se može naći i osjetno povoljnije. Npr. u Metrou za 182 kn ili u Plodinama (od 3.12.) za 150 kn. Ako još niste, uzmite u obzir ovu zaista kvalitetnu i poučnu igračku.

Na drugom mjestu su guralice. Bilo one kvalitetnije poput Fisher Price koje su u nas nažalost teško dobavljive; Play scool – dostupne i za „mrve“ od godinu dana odlične, no za veću djecu premale; ili možda neke manje razvikane – bitno je samo da su vesele, šarene, s glazbom i prije svega STABILNE.

Treće  mjesto s istim brojem glasova dijele „stare dobre“ LEGO kocke i čovjekov najbolji prijatelj – knjige. Lego u svim svojim varijantama; od Lego duplo preko creatora i Bionixa. Legendarni Lego nikada ne prestaje biti zanimljiv djeci. Slikovnica poučnog sadržaja i knjižica za stariju djecu zaista je velik izbor a svakako su vrlo koristan i poučan poklon  trajne vrijednosti.

Četvrto mjesto zauzeo je šator / kućica -  jedan od omiljenih je Tomy šator – koji potiče djecu na  istraživanje, isprobavanje, djeca umeću i ubacuju te tako otkrivaju akcije i reakcije.

Na petom mjestu voze autići i sve popularnije didaktične igračke prirodnih materijala. Obični ili na daljinsko upravljanje, autići su uvijek „in“, a izbor im je doslovce neograničen. Šarenilo plastike na naše zadovoljstvo sve više istiskuju igračke prirodnih materijala koje potiču maštu i kreativnost vašeg djeteta.

Na šestom je mjestu popularni Tomica s prijateljima čiju kolekciju potražite u Turbo limaču po vrlo visokim cijenama.

Sedmo mjesto drže interaktivne bebe poput  Baby Born, Anabell i slične „žive“ lutke za male mame uz, naravno, sve dodatke za njih, pa nemojte se iznenaditi ako paket pelena za lutku vaše princeze košta koliko i paket pelena za vaše mlađe dijete.

Osmo , deveto i deseto mjesto djele memory, puzzle i plastelini , također tri vječne stvari među koje se pomalo ugurao Rory racing car . Memory je odlična igra za male mozgove i može se nabaviti već od 12 kn u TL-u pa do 100 kn, a koju god da odaberete, vaši će klinci biti potaknuti na učenje. Puzzle od 5 do 5000 kom rade se u raznim dezenima i super su mozgalica, dok je plastelin vječna inspiracija za male umjetnike. Povoljne cijene plastelina i dodataka pronađite u Konzumu.

Interesantno je da na listi jako poželjnih nisu više Spidermani, Ninje, garaže, piste... to je očito već pomalo „zastarjelo“ ali ni nova „Masa s marsa“ nije super popularna kako se očekivalo -  ipak su naša djeca najbolji suci što je to super a što demode.

Iako velik udio u svemu imaju i trenutno aktualni crtići i setovi igračaka koji ih prate – mame su te koje „padaju“ na reklame i „pametne igračke“ za bebe - no to je pozitivno jer često je bolje uzeti jednu kvalitetnu igračku nego više onih koje ćete skoro baciti zbog oštećenja. Koje god igračke da odaberete za vaše najdraže ovih blagdana, pazite da imaju na sebi oznaku CE – to je potvrda da je igračka prošla barem kakvu takvu kontrolu i da „nije opasna“.

U predblagdanskom ludilu i shopping maniji sjetite se i onih koji nemaju pa budite i vi dobra vila nekom djetetu koje nema ili možda djeci iz doma. Možete se priključiti i radu naše udruge „Mame za mame“ s obzirom da je u tijeku organizacija programa za siromašnu djecu; a uvijek, tijekom godine, darujemo i mislimo na malene. Tako je malo za sreću potrebno a posebno malo žele oni koji nemaju ništa.

Čestit Božić i Novu 2009 godinu od srca vam želi Trudnoca.Net!


Pročitano: 36203 puta

Oglasni prostor