Odaberite tjedan trudnoće i pratite razvoj bebe kao i promjene na vašem tijelu
Tražite ime za svoje dijete? Potražite u našoj bazi imena i njihova značenja
Prikupili smo po forumu najčešća pitanja vezana uz prve simptome trudnoće...
Oglasni prostor
Sponzorski članak

Važnost omega 3 masnih kiselina u trudnoći

Važnost omega 3 masnih kiselina u trudnoći
28. 01. 2021.

Omega-3 masne kiseline jako su važne, posebno kada je riječ o razdobljima trudnoće i dojenja. Pogotovo su važne za razvoj beba, posebno njihovog mozga, kognitivnih funkcija i vida. Fetus u vrijeme razvoja u maternici, u potpunosti ovisi o dnevnom unosu omega-3 masnih kiselina trudnice, iste te dojene bebe o unosu omega 3 masnih kiselina majke.

Kvalitetne omega-3 masne kiseline toliko su važne da ih u posljednje vrijeme proizvođači moraju uključiti u sve formule za zamjenu mlijeka.

Preporuke o potrebnom dnevnom unosu esencijalnih omega-3 masnih kiselina malo se razlikuju. Dok se u našoj zemlji preporučuje dnevni unos od 250 mg, u mnogim drugim dijelovima Europe preporučuje se najmanje 500 mg dnevno, s tim da se potreba za trudnicama i dojiljama povećava za 100-200 mg dnevno. U Japanu, gdje se bilježi izuzetno niska razina civilizacijskih bolesti, dnevni unos omega-3 masnih kiselina iznosi 1.000 mg dnevno. Nedavno istraživanje pokazalo je značajan nedostatak omega-3 masnih kiselina, posebno kod žena i djevojaka, pa ima puno smisla odlučiti se za redovite dodatke prehrani. Omega-3 masne kiseline također se ponašaju prebiotički u procesu probave i značajno doprinose sastavu komensalnog dijela mikrobioma, na koji dodatak probiotika ne može utjecati.

Najbolji prinos i apsorpcija omega-3 masnih kiselina postiže se konzumiranjem omega-3 ulja koja su u prirodnom obliku triglicerida, a pritom se pazi na nisku razinu oksidacije (TOTOX jedinice) i da je ulje bez teških metala.


Eubioma

https://www.eubioma.hr/proizvodi/premium-asta-o3-250ml.html

Eubioma, rešitve za zdravje in vitalnost d.o.o.

Pročitano: 336 puta

Ovaj članak je sponzorski i ne mora odražavati stavove ni razmišljanja uredništva
Oglasni prostor