CTG i pregled u 3. tromjesečju

Evo nas ponovno u privatnom rodilištu Podobnik, dva tjedna nakon prethodnog pregleda i korak do punih 36 tjedana trudnoće. Još uvijek se osjećam kao da sam na pokretnoj traci i pokušavam uhvatiti divovsku brojku 40 smještenu metar ispred sebe i, bez...

Evo nas ponovno u privatnom rodilištu Podobnik, dva tjedna nakon prethodnog pregleda i korak do punih 36 tjedana trudnoće. Još uvijek se osjećam kao da sam na pokretnoj traci i pokušavam uhvatiti divovsku brojku 40 smještenu metar ispred sebe i, bez obzira što ja sve brže trčim, ona mi se i dalje smješka sa svog mjesta. Siroti Tantal, točno znam kako mu je bilo ispod svih onih voćaka ;-)

Ostavila sam uzorak urina, obavili smo (namjerno govorim u množini jer je to nemoguće bez strogog nadzora moje dvoje dječurlijadi) mjerenje tlaka : 115/65; kilaža mi je u odnosu na mjerenje prije dva tjedna pala za pola kilograma (ok, možda je ostala na istome a pola kile mogu pripisati znatno tanjoj odjeći). Osjećaji oko tih mojih kila potpuno su podijeljeni – s jedne strane mi je i više no drago, no tu je uvijek prisutan strah zbog bebe. Ali ginekologinja veli da je beba skroz OK, raste baš kako treba i ponavlja da je tu očito zaslužno moje vježbanje.

Obavila sam CTG, naravno i to uz neizbježnu malu pratnju. Imali su 100 pitanja oko otkucaja srca, pa smo pričali o srcu dok spavamo, srcu dok mirujemo, srcu dok trčimo... Srcu sitnih glodavaca i srcu krupnih slonova. Pa o refleksima sitnih glodavaca i refleksima krupnih slonova... :D A kad se samo sjetim CTG-a s prethodnih trudnoća i borbe da ne odem u carstvo snova na onom hodniku, to uz ovo dvoje nije bilo moguće. Kad smo kod hodnika, naravno da to nije bilo za očekivati u jednoj privatnoj ustanovi, ali ipak se nisam mogla ne iznenaditi ugodno cijeloj sobi samo za nas, s obzirom da se to u OB Zabok obavljalo na pomoćnom ležaju nasred hodnika! Pretraga traje 20-ak minuta.

Ovako izgleda moj CTG nalaz, u 36. tjednu trudnoće:
E sad ću vam priznati nešto s jučerašnjeg pregleda: pitam ja tetu ginekolog, s obzirom da želim epiduralnu, koliko čekam doma prije nego krenem u rađaonicu... odgovara meni ona: "Odmah. Vi ste trećerotka i tu nema čekanja ni odbrojavanja. Većinom to kad krene, krene odmah". Na to ja nju pogledam i sva ozbiljno prokomentiram: "Bože, valjda ću prepoznati" :D Eto... treći put rađam, pa me ulovile ista panika i pitanja kao i one koje još nikada rađale nisu - i u tom trenu bacila sam u vodu apsolutno svaku svoju izjavu drugim trudnicama da nema teorije da se ne prepozna. I bila sam si tako smiješna, još više kada sam iz usta svoje ginekologinje začula upravo te iste riječi koje ja potpuno uvjerena šakom i kapom dijelim drugima: "Nema teorije da ne prepoznate".

Jučer smo uzeli i bris cerviksa a nalaz ću saznati telefonom kroz koji dan. Ja sam i dalje zatvorena i smijem vježbati, bez obzira na očajno probadanje koje mi već nekoliko dana ne da hodati. E sad, hoće li mi to isto probadanje zabraniti i vježbanje, vidjet ćemo.

Što se UZV dijela tiče, prošla su tek dva tjedna od prethodnog, ali naravno da smo rasli i težali od onda. Beba Klara nije bila baš raspoložena za poziranje, držala je obje ruke skvrčene u laktovima ispred lica. Malo sam se okrenula na jedan pa na drugi bok, no nisam se previše trudila razbuditi je s obzirom da imam slike od prije dva tjedna, a imat ću ih ponovno za tjedan i pol.

BPD: 90 mm
HC: 315 mm
AC: 309 mm
FL: 68 mm
TT: 2620 g
Sve to u 35 tjedana i 4 dana

Filmek dobijete za nekoliko sati ;-)

Autor: Jasmina

Pročitano: 60876 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021