Igra - cvjetić

Za sljedeću igru trebaju nam raznobojne kvačice za rublje koje će dijete pričvrstiti na okrugli komad kartona. Komad kartona je poželjno obojiti nekom jarkom bojom jer predstavlja sredinu cvjetića. Komad kartona može biti i u obliku trokuta kako...

Za sljedeću igru trebaju nam raznobojne kvačice za rublje koje će dijete pričvrstiti na okrugli komad kartona. Komad kartona je poželjno obojiti nekom jarkom bojom jer predstavlja sredinu cvjetića.

Komad kartona može biti i u obliku trokuta kako bismo složili "jelku" ili naprasto pravokutnik - u tom slučaju gradimo "stablo". Moguće je izrezati i siluete ježića - tada kvačice igraju ulogu bodljica. Djetetu se može ponuditi komplet različitih oblika od kartona i raznobojnih kvačica. Neka vježba maštu (i nju treba poticati u razvojnim igrama).

Od štapića, vezica za cipele i magneta kao "kukice" moguće je izraditi udicu kojom će mališan loviti kvačice u lavoru s vodom. No, neće se svaka kvačica uhvatiti za malene magnete, pa zato, prije nego što djetetu ponudite takvu udicu, provjerite funkcionira li uopće. Mališanu uistinu ne treba davati zadatak koji se ne može obaviti.

NEmojte ostavljati dijete nasamo s takvom igračkom. Kvačica za rublje može ozlijediti prstić.

Autor: Iz knjige: Velika knjiga razvojnih aktivnosti
Objavljeno uz dozvolu izdavača Planet Zoe
Knjigu po cijeni od 139,00 kn možete naručiti putem našeg obrasca

Pročitano: 4040 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021