Dječja kolica

Jedna od najčešćih dvojbi budućih roditelja odnosi se na odabir kolica za bebu. Tržište je pretrpano različitim modelima od popularnih tzv. tria-trodjelnih kolica, dua-dvodjelnih, pa sve do klasičnih dubokih kolica. Ono o čemu treba...

Jedna od najčešćih dvojbi budućih roditelja odnosi se na odabir kolica za bebu. Tržište je pretrpano različitim modelima od popularnih tzv. tria-trodjelnih kolica, dua-dvodjelnih, pa sve do klasičnih dubokih kolica.

Ono o čemu treba voditi računa je da svakako imaju ležeći položaj za novorođenče, ali i da se mogu podešavati u poluležeći i sjedeći ovisno o djetetovim potrebama. Dobro je da imaju navlaku za noge koja će vam trebati u hladnim zimskim danima, a dobra je opcija i navlaka za kišu. Na kraju, ali nista manje važno, moraju se lako sklapati i ne biti preteška.

Odabir dječjih kolica

Jedna od najčešćih dvojbi budućih roditelja odnosi se na odabir kolica za bebu. Tržište je pretrpano različitim modelima od popularnih tzv. tria-trodjelnih kolica, dua-dvodjelnih, pa sve do klasičnih dubokih kolica.

Ono o čemu treba voditi računa je da svakako imaju ležeći položaj za novorođenče, ali i da se mogu podešavati u poluležeći i sjedeći ovisno o djetetovim potrebama. Dobro je da kolica imaju stalak za bočicu i košaru za odlaganje stvari, te zimsku i kišnu navlaku.

U obilju ponude najvažnije je izabrati ona kolica koja su u skladu s vašim svakodnevnim aktivnostima
Za razliku od prijašnjih vremena današnji su roditelji sretni što im na raspolaganju stoji mnogo širi izbor dječjih kolica. Ima ih u svim bojama, s cijelim nizom različitih mogućnosti.  Bilo da imate dojenče ili veće dijete, jedno ili njih više, današnja ponuda zasigurno obuhvaća i dječja kolica savršena upravo za vas. Sa svim ovim silnim mogućnostima i značajkama koje dječja kolica nude, roditelji koji ih kupuju lako se izgube među usporedbama njihovih značajki i često predvide jedan vrlo važni čimbenik – njihov  stil života.

Svaka vrsta dječjih kolica ima svoje različite karakteristike. Razlikuju se od veličine kotača, visine ručke, koja može biti i pomična, položaju i veličini sjedala, lakoći sklapanja i rukovanja, cjelokupnoj težini i veličini kolica, vrsti krova, košari ispod kolica, kao i vrsti tkanine koja bi se trebala moći oprati ili očistiti vlažnom krpom. Sve ovo treba uzeti u obzir, isto tako i opcionalne dodatke – kao što je na primjer poslužavnik za hranu, držač za čašu, igračke koje se mogu pričvrstiti na kolica, suncobran...

Prije nego se zapletete u mrežu različitih karakteristika brojnih dječjih kolica, uzmite vremena i dobro razmislite o svom načinu života, aktivnostima kojima se bavite, osobnom stilu i o tome kako će se ta kolica uklopiti u te vaše svakodnevne aktivnosti.

Zapitajte se:
- Hoću li koristiti kolica za mnogo duljih izleta ili samo za kraće odlaske u grad?
- Što je s šetnjama po susjedstvu, plaži, parku ili lokalnom šumarku?
- Želim li se sad kad je prilika za šetnje i ozbiljnije početi baviti fizičkim aktivnostima, brzim hodanjem ili trčanjem?
- Hoćemo li sudjelovati u brojnim rekreacijskim aktivnostima na otvorenom?
- Kojim ćemo vozilom prevoziti ta kolica?

Jednom kad nađete odgovore za sva ova pitanja, moći ćete se usredotočiti na točniju usporedbu karakteristika dječjih kolica i lakše odabrati najbolji proizvod za vas i vaše dijete.

Pročitano: 17789 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021