Odaberite tjedan trudnoće i pratite razvoj bebe kao i promjene na vašem tijelu
Tražite ime za svoje dijete? Potražite u našoj bazi imena i njihova značenja
Prikupili smo po forumu najčešća pitanja vezana uz prve simptome trudnoće...
Oglasni prostor

Dječja kolica

23. 02. 2010.
Jedna od najčešćih dvojbi budućih roditelja odnosi se na odabir kolica za bebu. Tržište je pretrpano različitim modelima od popularnih tzv. tria-trodjelnih kolica, dua-dvodjelnih, pa sve do klasičnih dubokih kolica.

Ono o čemu treba voditi računa je da svakako imaju ležeći položaj za novorođenče, ali i da se mogu podešavati u poluležeći i sjedeći ovisno o djetetovim potrebama. Dobro je da imaju navlaku za noge koja će vam trebati u hladnim zimskim danima, a dobra je opcija i navlaka za kišu. Na kraju, ali nista manje važno, moraju se lako sklapati i ne biti preteška.

Odabir

dječjih kolica

Dječja kolica Jedna od najčešćih dvojbi budućih roditelja odnosi se na odabir

kolica za bebu

. Tržište je pretrpano različitim modelima od popularnih tzv. tria-trodjelnih kolica, dua-dvodjelnih, pa sve do klasičnih dubokih kolica.

Ono o čemu treba voditi računa je da svakako imaju ležeći položaj za novorođenče, ali i da se mogu podešavati u poluležeći i sjedeći ovisno o djetetovim potrebama. Dobro je da kolica imaju stalak za bočicu i košaru za odlaganje stvari, te zimsku i kišnu navlaku.

U obilju ponude najvažnije je izabrati ona kolica koja su u skladu s vašim svakodnevnim aktivnostima
Za razliku od prijašnjih vremena današnji su roditelji sretni što im na raspolaganju stoji mnogo širi izbor

dječjih kolica

. Ima ih u svim bojama, s cijelim nizom različitih mogućnosti.  Bilo da imate dojenče ili veće dijete, jedno ili njih više, današnja ponuda zasigurno obuhvaća i dječja kolica savršena upravo za vas. Sa svim ovim silnim mogućnostima i značajkama koje dječja kolica nude, roditelji koji ih kupuju lako se izgube među usporedbama njihovih značajki i često predvide jedan vrlo važni čimbenik – njihov  stil života.

Svaka vrsta

dječjih kolica

ima svoje različite karakteristike. Razlikuju se od veličine kotača, visine ručke, koja može biti i pomična, položaju i veličini sjedala, lakoći sklapanja i rukovanja, cjelokupnoj težini i veličini kolica, vrsti krova, košari ispod kolica, kao i vrsti tkanine koja bi se trebala moći oprati ili očistiti vlažnom krpom. Sve ovo treba uzeti u obzir, isto tako i opcionalne dodatke – kao što je na primjer poslužavnik za hranu, držač za čašu, igračke koje se mogu pričvrstiti na kolica, suncobran...

Prije nego se zapletete u mrežu različitih karakteristika brojnih dječjih kolica, uzmite vremena i dobro razmislite o svom načinu života, aktivnostima kojima se bavite, osobnom stilu i o tome kako će se ta kolica uklopiti u te vaše svakodnevne aktivnosti.

Zapitajte se:
- Hoću li koristiti kolica za mnogo duljih izleta ili samo za kraće odlaske u grad?
- Što je s šetnjama po susjedstvu, plaži, parku ili lokalnom šumarku?
- Želim li se sad kad je prilika za šetnje i ozbiljnije početi baviti fizičkim aktivnostima, brzim hodanjem ili trčanjem?
- Hoćemo li sudjelovati u brojnim rekreacijskim aktivnostima na otvorenom?
- Kojim ćemo vozilom prevoziti ta kolica?

Jednom kad nađete odgovore za sva ova pitanja, moći ćete se usredotočiti na točniju usporedbu karakteristika

dječjih kolica

, i lakše odabrati najbolji proizvod za vas i vaše dijete.

Pročitano: 17041 puta

Oglasni prostor