Ljetna trudnoća

Trudni ste i trbuh vam postaje sve veći. Maknemo li na stranu sreću i subjektivne osjećaje, po ovim temperaturama i bez trudnoće bilo bi vam dovoljno teško. Evo nekoliko savjeta kako ljetne vrućine preživjeti što lakše pa čak i kako iz njih izvući...

Trudni ste i trbuh vam postaje sve veći. Maknemo li na stranu sreću i subjektivne osjećaje, po ovim temperaturama i bez trudnoće bilo bi vam dovoljno teško. Evo nekoliko savjeta kako ljetne vrućine preživjeti što lakše pa čak i kako iz njih izvući nekoliko prednosti :-)

Unos tekućine

U normalnim okolnosti u vaš organizam trebali biste unašati dvije litre na dan – a dodajte na to još dva decilitra na svaki provedeni sat na vrućini. Uvijek uz sebe nosite bočicu vode kako vam se ne bi desilo da se nađete negdje gdje vam tekućina nije dostupna.

Oticanje

U trudnoći uvijek odmarajte što češće možete i sjedite s podignutim nogama kako biste otekline sveli na minimum. Izbjegavajte dugo stajanje. Posebice pazite na to tijekom ljetnih mjeseci.

Kupanje

Imate li priliku osvježiti se u bazenu, ne propustite ju! Pokažite svoje trbuščić. Plivanje i relaksacija izuzetno je zdrava za trudnice – naravno ukoliko vam vaš liječnik ne savjetuje drugačije. Pred kraj trudnoće, nakon ispadanja zaštitnog sluzavog čepa nije se preporučljivo kupati u bazenima zbog velike opasnosti od infekcije.

Odijevanje

Odjenite laganu i prozračnu odjeću kako bi vam bilo što udobnije i kako biste se što manje znojili. Ne zaboravite dezodorans za sprečavanje mirisa koji su sada intenzivniji uslijed djelovanja hormona.

Dosada i samoća

Kod kuće ste i sami ste, a vani je jednostavno prevruće da biste izašli i popričali s nekim. Nema problema - posjetite naš forum, upoznajte mnoge trudnice, razmijenite iskustva i upijte savjete za trudnoću i kasnije kada dođe beba.

Sada, kada smo savladali preživljavanje :D , krenimo na prednosti trudnoće tijekom ljeta:

Vježbanje tijekom trudnoće

Šetnja i plivanje – nema boljeg vježbanja za trudnicu od tog dvoje, a "dostupno" nam je ovih ljetnih mjeseci. Rizik ozljeda praktički je nikakav, na zraku ste, regulirate tjelesnu težinu i jačate srce. Šetati smiju sve (zdrave!) trudnice bez obzira na to jesu li vježbale i prije trudnoće. Naravno, klonite se najvećih vrućina i ne pretjerujete u kilometraži. Imajte uvijek vodu sa sobom. Osim "klasičnog" plivanja, možete šetati po plićaku, baviti se aerobikom u vodi ili je samo "iskoristiti" da biste se osvježili.

Svježe voće i povrće

Vitamini, vlakna, vitamini, vlakna. Osvježenje. Treba li vam još neki razlog zašto ste sretni jer su vam svježe voće i povrće dostupni tijekom vaše trudnoće?

Sunce – izvor D vitamina

Svakodnevna izloženost UV zrakama na nekoliko minuta (naravno ne kada su zrake najjače i uz zaštićenost kremama) potiče stvaranje D vitamina što smanjuje rizik za trudnički dijabetes, preeklampsiju i bakterijske infekcije.

Odjeća

Sada vam ne treba tako brojna trudnička garderoba, niti trebate nositi na sebi mnoštvo teških slojeva. Uživajte u tankim i prozračnim materijalima i šetnjama po plaži u kupaćem kostimu.

Zajednički odmor

Najvjerojatnije i vaš partner ovih dana uzima godišnji odmor pa ćete vrijeme moći provesti u potpunosti s njim. Ako još k tome idete na more ili na bazene, uvijek ćete biti rashlađeni i svježi! A uvečer krenite na zajedničke romantične šetnje

Autor: Trudnoca.Net

Pročitano: 6789 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021