Otkrivanje spola djeteta

Koje uzbuđenje! Konačno i taj 18. siječnja, kada ćemo na ultrazvuku moći vidjeti spol djeteta. Imala sam termin za ultrazvuk tjedan ranije u 18. tjednu trudnoće, ali je moj osmogodišnjak toliko želio ići sa mnom, da sam taj termin morala...

Koje uzbuđenje! Konačno i taj 18. siječnja, kada ćemo na ultrazvuku moći vidjeti spol djeteta.

Imala sam termin za ultrazvuk tjedan ranije u 18. tjednu trudnoće, ali je moj osmogodišnjak toliko želio ići sa mnom, da sam taj termin morala prebaciti na tjedan kada je prijepodne u školi. Naravno, i mala petogodišnjakinja koja si je „naručila tu bebu“ je bila neizostavan dio ekipe. Ovo je zaista rano za otkrivanje spola, ali ipak se radi o 4D ultrazvuku i to najboljem aparatu u cijeloj državi 8) .

I eto nas ponovno u poliklinici Podobnik. Ovoga puta s djecom. Odmah sam dobila čašicu za uzorak urina i stala na vagu. Kg i pol u 6 tjedana, koliko je proteklo od posljednje kontrole, mislim da nije loše s obzirom na bronhitis koji me „napao“ i tako prikovao uz stolicu i krevet. Izmjerili smo i tlak, također uredan.

Nakon toga pričekali smo poziv ginekologinje punih 10-ak sekundi. Djeca su ušla za mnom i pitala sam smiju li u garderobi odvojenoj mutnim staklom pričekati kraj pregleda, a zatim biti na ultrazvuku. Dr. Gebauer mi je odgovorila da sama krojim kako želim provesti pregled, te da naravno nema ništa protiv.

Na pregledu sve u redu. Smijem nastaviti s teretanom i ostalim aktivnostima. Čak me ni zatezanja u donjem dijelu i probadanja u području jajnika ne trebaju zabrinjavati jer se ipak radi o trećoj trudnoći. Obukla sam se i legla na stol za ultrazvuk. Djeca su bila oduševljena „televizorčekom“ na zidu, na kojem su mogli gledati bebu iz buše. Doktorica i klinci odmah su se sprijateljili, pričali su o imenima za bebu, o mami, pokazivala im je ručice, nožice, pupčanu vrpcu – ma sve! Slušali smo srčeko, gledali želuček i mjehur – sve ono što nisam imala priliku vidjeti ili mi nije bilo objašnjeno u prethodne dvije trudnoće koje nisam vodila u poliklinici Podobnik.

U jednom trenutku Jana je rekla: „Mama žedna sam“. Odgovorila sam joj (poslušnica moja mala) da ćemo uskoro biti gotovi pa ćemo piti. Međutim, doktorica istog treba zove sestru, naručuje dva sokića za žedne klince. Ovo me je zaista ostavilo bez teksta! Ne trebam posebno reći gdje ću obaviti svaku sljedeću kontrolu!

Ultrazvuk je trajao gotovo 50 minuta! Naime, gospodičnica moja pristojna (po tome smo odmah mogli zaključiti spol ;) ) nikako da raširi malo te nožice i da vidimo ima li čega između ili ne. Konačno, nakon 40-ak minuta strpljivosti i treskanja, jedna kratka i nepristojna, ali jasna poza s raširenim nožicama. Gotovo je sigurno djevojčica. Klara – odredili su Jana i Tin. Ipak, doktorica kaže da baš ne obojimo cijelu sobu u rozo (pokoja stvarčica u toj boji je dozvoljena za kupiti), jer se ključni dio tijela vidio samo na tren iz jednoga kuta, pa je moguće da se pišo ipak nekako sakrio. Sljedeći put (bit će to već 23. tjedan) bit ćemo sigurni u spol djeteta. Dugi smo gotovo 20 cm, a teški 200 grama.

Ponovno smo dobili DVD s filmom, DVD s fotografijama i jednu pravu fotografijicu za album :-) . Na ovoj slici jasno se vide mali prstići:

Autor: jasmina

Pročitano: 84173 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021