Povratak u školu

Nakon dugačkih ljetnih praznika i borbi s dosadom, djeci se često ne ide ponovno u školu i teško im je mijenjati rutinu. Dopustite djeci neko vrijeme dok se ne naviknu, pomozite im da ulove novi ritam. Podsjetite ih na sve dobre strane škole, kao...

Nakon dugačkih ljetnih praznika i borbi s dosadom, djeci se često ne ide ponovno u školu i teško im je mijenjati rutinu. Dopustite djeci neko vrijeme dok se ne naviknu, pomozite im da ulove novi ritam.

Podsjetite ih na sve dobre strane škole, kao susret sa starim prijateljima, druženje i igru, povratak omiljenim predmetima, kupovina nove opreme i sl.

Razgovarajte s djetetom i o onome što ga tišti, je li ga netko od djece maltretirao ranije, ili ga je strah susreta s nekim nastavnicima, ili čak hoće li ga društvo ponovno prihvatiti,... Ako je moguće, ostanite doma prvih nekoliko dana dok traje prilagodba. Ako to ne možete, organizirajte neko doba dana (večer) kako biste ga što kvalitetnije proveli sa svojim školarcem.

Važno je i osigurati djetetu kvalitetne dane i paziti na navike i zdravlje:

Osigurati mu dovoljno sna
Pripremiti zdrav doručak kojeg ne smije preskakati
Ispuniti kalendar kao podsjetnik raznim obavezama, ispitima i sl.
Pripremiti sve što treba za školu večer ranije, kako bi se izbjegla strka i nervoza pred polazak.
Uvjerite se da vaše dijete zna put do škole i natrag.

Razgovarajte o tome da se ne smije razgovarati sa strancima, da se ne smije skretati s uobičajenog puta, koga se smije puštati u kuću ako će dijete neko vrijeme provoditi samo, naučite ga reagirati u slučaju nužde.

Ako vaše dijete ima kakve zdravstvene tegobe, obavezno obavijestite nastavnika o tome.

Ništa neobično neće biti ako uslijed napetosti vaše dijete počne osjećati učestale glavobolje, bolove u trbuhu i sl. Ukoliko vam se učini prečesto, razgovarajte s liječnikom i nastavnikom o tome.

Autor: Trudnoca.Net

Pročitano: 5734 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021