Pregled na kraju drugog tromjesečja trudnoće

Polako se bližim tom iščekivanom trećem tromjesečju trudnoće i moram vam reći da su se nažalost na ovome pregledu potvrdile moje sumnje - ginekologinja mi krade tjedne! (Samo još motiv nisam dokučila). Naime, još sam prošli put bila uvjerena da...

Polako se bližim tom iščekivanom trećem tromjesečju trudnoće i moram vam reći da su se nažalost na ovome pregledu potvrdile moje sumnje - ginekologinja mi krade tjedne! (Samo još motiv nisam dokučila). Naime, još sam prošli put bila uvjerena da sam blizu 30., pa je ispalo tek 25. S obzirom da sam inače malo dezorijentirana u vremenu i prostoru (samo nemojte to "rastrubiti" dalje, pokušavam zadržati za sebe), a niti ne zapisujem ni ne brojim; ponovno sada dolazim u presretnom uvjerenju da sam se konačno maknula s tog 20 i nekog tjedna i zakoračila u 30. I eto ga opet, 4 tjedna nakon posljednjeg pregleda – hladni tuš. Opet ta doooosadna druga desetica s koje nikako da se maknem. Prelijepo je biti trudan, ali Bože moj – ipak bih jednom rado rodila :D .

(Da ne bih kojeg čitatelja ostavila u ovome uvjerenju, dopisujem da je opaska o krađi tjedana šala).

Postupak već znate. Javljam se sestri, ostavljam uzorak urina u prostranom i čistom WC-u, a na mjerenje tlaka i kilaže me prati moja "dječulijad" jer je to prenapeto da bi se propuštalo. Tlak 120/80 (zadovoljna) a kilaža točno na nuli – kao i kada sam krenula. Podsjećam da sam na početku skinula 4 kg što je posljedica malo mučnina, a malo i toga što sam dva mjeseca prije trudnoće počela intenzivno i ozbiljno posjećivati teretanu.

Doduše, teti mog kalibra ne bi u normalnim okolnostima bilo nimalo teško saznati da se nije udebljala, ali s nestrpljenjem sam čekala tih nekoliko trenutaka dok ne uđem u ordinaciju i ne saznam je li s bebom sve OK. Nakon pregleda i ultrazvuka saznajem da jest, jer beba se super razvija po očekivanom planu i crpi iz mojih skladišta baš sve što joj treba. Jedem redovito i zdravo i ni tren se ne izgladnjujem (a i ne znam kako bih jer uslijed gladi toliko živčanim da sam opasna ne samo po okolinu, već i po sebe samu).

I sve ostalo je uredno. Dobih dozvolu za daljnje vježbanje. Uživali smo dobrih 40-ak minuta u bebi Klari na velikom ekranu na zidu, gledali joj sada već potpuno jasne prstiće, uši, nos,… Slušali srce, gledali kako me lupka, kako se češka,… Nikako nemojte propustiti barem jedan 3D ultrazvuk u trudnoći.

Autor: Jasmina

Pročitano: 16978 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021