Odaberite tjedan trudnoće i pratite razvoj bebe kao i promjene na vašem tijelu
Tražite ime za svoje dijete? Potražite u našoj bazi imena i njihova značenja
Prikupili smo po forumu najčešća pitanja vezana uz prve simptome trudnoće...
Oglasni prostor

Sigurni božićni blagdani

21. 12. 2012.
Bliže nam se dani koji svi željno iščekujemo. Možemo ih provesti s obitelji i najdražima u miru, nadajući se da ćemo barem taj dan ostaviti poslove i brige daleko od sebe. Uzbuđenje raste, trgovine i gradovi već su odavno okićeni i sada je zadnji čas obaviti

blagdansku kupovinu

i opskrbiti svoj dom stvarima poput božićnih ukrasa, ali i hranom i pićem.

Sve to šarenilo, nepoznati okusi, blještavilo novih i ne uvijek dostupnih stvari pravi su izazov za vaše mališane. Stoga vam evo nekoliko savjeta kako umanjiti rizik od nepoželjnih situacija.

Alkohol:


Djeci je i najmanja doza alkohola dovoljna da se omame ili opasnije ugroze zdravlje. Stoga pazite kamo stavljate pića koja ste donijeli iz trgovine, nemojte ih ostaviti na vidnim i dostupnim mjestima. Ni tijekom slavlja nemojte ostavljati poluprazne čaše posvuda već dublje na stolu, jer mališani, osim što vole piti sve na što naiđu – a usto je i primamljivih boja i slatkastog okusa – vole oponašati starije.

NEMOJTE piti u danima kada morate voziti djecu na njihove zabave, treninge ili druga mjesta.

Hrana:


Pazite kako skladištite jela, salate i kolače, bacite ostatke, ne hranite dječje osjetljive želuce s namirnicima koje više nisu svježe. Mališanima mlađima od 4 godine nemojte davati kokice, kikiriki, tvrde bombone i stale sitne slatkiše koji lako zapnu u grlu. I dok jedu pazite da ne skaču istovremeno.

Ovo su dani s mnogo kuhanja i pečenja, pazite kamo odlažete vruća jela – kolači su posebno primamljivi – i vruće posuđe. Djeca ne smiju bez nadzora biti u dijelu kuće kao što je kuhinja, gdje se mogu ozlijediti na vrućim štednjacima ili pećnicama.

Ukrasi:


Ima li išta ljepšeg od blještavih, šarenih ukrasa i ostalog božićno - novogodišnjeg kiča? Nemojte ukrase postavljati nadohvat dječjih ručica, posebno pazite na malene lampice, staklene kuglice i ostale sitne ukrase. Drvce neka vam obavezno bude dobro učvršćeno jer ovako šareno predstavlja izuzetno zanimljivu penjalicu. Noću, kao i dok niste kod kuće, sve lampice gasite zbog opasnosti od požara. Svijeće NIKADA ne ostavljajte upaljene dok ih ne gledate.

Ukoliko imate protupožarne alarme i sl. zaštite, provjerite ih prije blagdana.

Okućnica:


Pobrinite se da je vaše dvorište uvijek očišćeno od snijega i leda. Osim vaše djece, ovih će dana vašim dvorištem najvjerojatnije prolaziti mnogo prijatelja, rođaka i njihova djeca. Posebice pazite na sigurnost stuba.

Trudnoca.Net

Pročitano: 2826 puta

Oglasni prostor