Spavanje u grudnjaku

Spavati u grudnjaku ili ne, tema je o kojoj bi se zaista dalo raspravljati. Koliko je nekim ženama ta ideja odbojna zbog neudobnosti i osjećaja sputanosti, toliko one druge ne mogu zamisliti da bi provele osam sati bez "potpore". S treće strane,...

Spavati u grudnjaku

ili ne, tema je o kojoj bi se zaista dalo raspravljati. Koliko je nekim ženama ta ideja odbojna zbog neudobnosti i osjećaja sputanosti, toliko one druge ne mogu zamisliti da bi provele osam sati bez "potpore". S treće strane, vjerujem kako bi se svi pripadnici muškog spola složili kako je spavanje u grudnjaku sasvim nepotrebno ;-)

No što je s tezom kako spavanje u grudnjaku predstavlja rizik za dobivanje raka dojki? Dr. Amber Guth, izvanredna profesorica kirurgije i ravnateljica centra za kirurgiju raka dojke na njujorškom sveučilištu "Langone Medical Center", kaže kako nema dokaza ni za ni protiv povezanosti nošenja grudnjaka i raka dojki. Svojim pacijenticama savjetuje neka se vode za osobnim osjećajem udobnosti.

No, s obzirom da je jedan od najčešćih uzroka promjena u izgledu i obliku dojki – pored trudnoće i dojenja – upravo gravitacija, logikom dolazimo do zaključka kako je u borbi protiv te sile protuslovno ne podupirati ih tijekom čak osam sati sna. To se posebno odnosi na žene s većim dojkama.

A sada, u kakvom grudnjaku spavati? Svakako ne u onom sa žicom jer su neudobni, mogu iziritirati dojke i zbog toga dovesti do prekida u snu, što nije ni zdravo ni poželjno. Također, grudnjak ne smije biti toliko čvrst da bi ometao protok krvi.

Dakle: činite kako vam je udobnije! Ukoliko imate veće grudi, pogotovo ako vam zbog svoje veličine pružaju neudobnost tijekom noći, spavajte u grudnjaku. Dojiljama kojima curi mlijeko također je zasigurno bolje spavati u udobnom grudnjaku koji pridržava upijajuće umetke. Ako vam čak i oni najudobniji grudnjaci smetaju i ako se ne bojite djelovanja vremena i gravitacije, ne trudite se nositi ga (ni) noću. U svakom slučaju, grudnjak mora biti udoban, po mogućnosti od prirodnih materijala, bez žice i ne smije ometati cirkulaciju!

Autor: Trudnoca.Net

Pročitano: 7040 puta.

Pratite nas i preko ostalih kanala!
Novosti

Prijavite se besplatno na našu listu i budite u tijeku s novostima iz svijeta trudnoće i roditeljstva!

Izrada web stranica: Bumbar Web © 2021