Odaberite tjedan trudnoće i pratite razvoj bebe kao i promjene na vašem tijelu
Tražite ime za svoje dijete? Potražite u našoj bazi imena i njihova značenja
Prikupili smo po forumu najčešća pitanja vezana uz prve simptome trudnoće...
Oglasni prostor

Valentinovo - dan zaljubljenih

14. 02. 2009.

Obilježavanje Valentinova potječe iz vremena starog Rima. Tada je na vlasti bio car Klaudije II koji je zabranio ženidbu i zaruke vojinika kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazka u rat.

U to doba živio je i svećenik Valentin. On nije poštovao odluku cara te je ostao kod svojih životnih ciljeva i potajno vjenčao sve vojnike koji su to željeli. Na dan 14.veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Narod je Valentina, nedugo nakon njegove smrti, proglasio svecem.

Prije sto godina u Engleskoj, na Valentinivo, malu djecu su oblačili u odrasle.Ona su išla od vrata do vrata i pjevali Valentinovo pjesmu. Simboli su najčešće bili srca i ključevi, a nosile su poruku "ti imaš ključ mog srca".

Danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo - Dan zaljubljenih. Valentinovo je dan posvećen ljubavi koju prenosimo voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu ili majci. Razveselite vama dragu osobu darom koji ste sami napravili. Napišite na ogledalu "volim te" ili ostavite otisak usne, uberite cvijet ili napravite čokoladne medenjake kako bi vam dan od jutra bio veseo. Dajte do znanja vašem partneru da ga volite na vaš, osoban način.

Romantika nije skupa zato ne morate potrošiti puno novaca da biste obilježili taj dan. Biti romantičan znači pokazati ljubav. Za to vam ne treba novac, samo mašta. Romantična može biti  pjesma koju ćete napisati, romantičan može biti zagrljaj koji ćete dati i poljubac kojeg ćete primiti. Romantično može biti sve što se daruje s ljubljavlju i od srca.

Evo nekoliko primjera kako na jedinstven način možete izrazi ljubav voljenoj osobi.

Sretno Vam Valentinovo !

  

   
Izrada čestitaka Izrada ruže
Izrada srca

 


didi25

Pročitano: 8861 puta

Oglasni prostor